ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

H Á Z I R E N D

----------------------------------------------------------


Szálláshely neve: Tiétek a ház!

Szálláshely címe: 2146 Mogyoród, Glóbusz utca 23-25.

NTAK száma: MA23068177

Üzemeltető adatai: Heimer Anna és Alexander Zoltán

Üzemeltető elérhetősége: 06 30 342 6387 tietekahaz@gmail.com


-------------------------------------

Mi komolyan vesszük a kikapcsolódásotokat!

Ezt a HÁZat nagy odafigyeléssel, a mai kor elvárásainak megfelelően, okos, minőségi és új felszerelésekkel láttuk el. Kérünk szépen Titeket, hogy az itt töltött idő során Ti is úgyanúgy vigyázzatok ezekre, mintha otthon lennétek, mintha a Tiétek lenne. Most a Tiétek minden előnyével, luxusával együtt!

-------------------------------------


Foglalás / Díjfizetés


A foglalás a foglalási díj elutalásával válik érvényessé. Ez a teljes összeg 50%-a.

A fennmaradó díjat az Idegenforgalmi Adó és a kaució összegével együtt az érkezést megelőzően 48 órán belül ki kell egyenlíteni. A pénzmozgás utalással történik.

A Vendég kaucióként 50.000 Ft-ot köteles letenni, mely az esetleg felmerülő sérülések fedezetére szolgál. Amennyiben akkor kár keletkezne, mely meghaladja ezt az összeget, arról egyeztetni szükséges és a javítással kapcsolatosan felmerült költségeket a Vendég köteles a szállásadó felé rendezni.

Reméljük, hogy semmi baj nem fordul elő és akkor ennek a teljes összegét visszautalhatjuk részetekre a Ház elhagyását követő 24 órán belül.

A Vendég foglalását lemondhatja, amennyiben lemondási szándékát e-mailben jelzi a vendégház felé az érkezés előtti 30 napig. Az így lemondott foglalás esetében 5000 Ft ügyintézési díjat (utalás, adminisztráció) számítunk fel, az e fölötti részt utaljuk vissza.


Érkezés / Távozás


A szállás elfoglalására az érkezési napon 14:00 órától van lehetőség.

A szállást elhagyni a távozás napján 10:00 óráig szükséges.


Kérjük, hogy a Vendégek csak egészségesen érkezzenek a szálláshelyre. Láz, fertőzés vagy ezek gyanúja esetén jelezzétek ezt előre, hátha találunk másik időpontot.

Érkezés napján a személyes fogadás opcionális, a ház kulcsa a kulcsszéfben lesz kihelyezve. Ennek kódját és további információkat az érkezést megelőzően e-mailben megküldjük a foglaláskor megadott e-mail címre.

Az országos szálláshely rendszerbe regisztrálni szükséges a Vendégek adatait, ehhez a szükséges a személyi igazolvány bemutatása érkezéskor.

Érkezés előtt 24 órával a Vendég köteles a szállás fennmaradó összegét és a kikalkulált Idegenforgalmi Adó összegét átutalni a szállásadó által megadott bankszámlaszámra.

Amennyiben a Házat a távozás napján délelőtt 10.00 óráig nem üríti ki és a tartózkodás meghosszabbításához a Vendégház előzetesen nem járult hozzá, úgy a Vendégház jogosult az apartman egy napra számított díját egy további napra is kiszámlázni, amivel egyidejűleg a Vendégház szolgáltatási kötelezettsége is megszűnik.

A Vendég az apartmanból való távozás alkalmával a személyes és az apartmanhoz tartozó vagyontárgyak védelmében köteles a szükséges biztonsági intézkedéseket megtenni, különösen az ajtók kulccsal történő zárását és ablakok becsukását. A személyes vagyontárgyak védelme a Vendég felelőssége. A Vendég az ÁSZF (Házirend) elfogadásával tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja azt, hogy a szállásadó a a használati szabályok esetleges megszegésével a szállásadónak okozott károk vonatkozásában a kártérítési felelősségét - a szándékos károkozás esetét kivéve - a Bérlő által megfizetett bérleti díj összegének erejéig korlátozza, és ezen felül az ezt meghaladó károk vonatkozásában a Bérbeadót felelősség őt nem terheli. A Vendég vagyontárgyainak őrzése mindenkor a vendég kötelezettsége, a szálláshely nem rendelkezik értékmegőrzővel.

Az apartman elhagyásakor a Vendég köteles a lámpákat le, elektromos készülékeket kikapcsolni, csaptelepet, klímát elzárni.


Vendégek száma

Az apartmanokban csakis a visszaigazolásban szereplő és meghatározott személyek tartózkodhatnak. Más személy részére az apartmanban vagy bármely a Vendégek által közös használatú helyiségben, területen nem lehetséges, illetve éjszakai pihenés, alvás céljából sem engedélyezett. Bármilyen ettől eltérő esetben a tulajdonosnak jogában áll a Vendég tartózkodását megszakítani és a Vendégház elhagyására kötelezni, amely esetben a kártérítés összege a szállásdíj összege.

Háziállat, vagy bármilyen élőállat hozatalára nincs lehetőség.


Csendháborítás

Minden este 22 óra után fokozottan figyelni kell a szomszédság nyugalmának tiszteletben tartása érdekében a csendre. Ez helyi rendelethez kötött. Amennyiben emiatt jelzés érkezik felénk, a 2. figyelmeztetés után büntetést kell fizetnünk, ami azt jelenti, hogy fejenként akár 10.000 Ft is lehet, ami a kaucióból levonható. Kérünk Titeket, hogy ne hozzatok ilyen helyzetbe és ezt tartsátok tiszteletben. Köszönjük!!!

Bent a házakban, kultúrált mértékben természetesen mehet a jókedv tovább is :).  

Fokozottan ügyeljetek a kulturált viselkedésre a napozoteraszon és a kertben.  A zavaró viselkedés azonnali kizárást von maga után.


Takarítás


Minden turnusváltás alkalmával:

- Alapos takarítás, fertőtlenítés a vendégház teljes területén.

- Textilek tisztítása: terítő, törölközők, takarók, ágyhuzatok, lepedők, konyharuhák magas hőfokon való megfelelő mosása.

- Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén - takarítás hetente egyszer ágynemű és törölköző cserével.

- Szauna, medence, jakuzzi tisztítása, fertőtlenítése

- Kert és udvari pihenő részek takarítása, karbantartása, szemét megfelelő helyre juttatása

- Sütögetésre, kinti étkezésre szolgáló hely és eszközök takarítása, tisztítása


Az apartman tisztaságáért az ott tartózkodás alatt a Vendég felelős. Az apartmanokban szemetelni, rendetlenséget hagyni TILOS! Kérjük használják az apartmanon belüli szemeteseket, illetve az ebédlőben és az épület körül kihelyezett szemetes gyűjtőket.

A szemetesekben összegyűlt hulladékot (a szemeteszsákot összekötve) kérjük, vigyétek ki a nagy gyűjtőedénybe.


Dohányzás, kábítószer


Az apartmanokban dohányozni, illetve elektronikus cigarettát vagy bármilyen füstöt imitáló eszközt, dohányterméket tartalmazó cikket, eszközt használni TILOS. Ez alól kivéve az erre a célra kijelölt hely. Cigarettát a földre, szemetesben dobni tilos, azok elhelyezésére az erre kijelölt csikktartók szolgálnak. Mindezek mellett nyílt láng használata tilos a Vendégház teljes területén.

Kábítószer, ittas bódult állapotban történő viselkedés, a Vendégek nyugalmát súlyosan zavaró magatartás vagy károkozás esetén Vendégház Vendég tartózkodását megszakíthatja, illetve a szálláshely elhagyására kötelezheti. Ilyen esetben a szállásdíjról Vendég kártérítés jogcímén lemond.


Egyéb rendelkezések


A szállásadó kötelessége arról gondoskodni, hogy a Vendég pihenése alatt minden rendeltetésszerűen működjön. Érkezés napján, a Vendég köteles a házban elhelyezett Cheklist példányát átnézni, azon szereplő tételek meglétét és működését ellenőrizni. A Cheklist tartalma a szobánként vezetett leltár, illetve a műszaki berendezések ellenőrzése. Amennyiben már a megérkezéskor bármiben hiányt, hibát észlel, köteles azt azonnal jelezni a szállásadó felé. A nyaralás ideje alatt bekövetkező kárt vagy azzal fenyegető helyzetet a Vendégház tulajdonosával azonnal közölni kell. Különösen kérjük, az apartmanban elhelyezett eszközök, tárgyak, bútorok, melyek a kényelmeteket, szórakozásotokat szolgálják, rendeltetésszerűen használjátok.

A távozás alkalmával a Cheklistet újra kell ellenőrizni. Az esetlegesen felmerülő hiánnyal, problémával pedig el kell számolni. A Vendég által okozott kárért a felelősség a Vendéget terheli, melyet köteles teljes egészében a károkozáskor pénzben megtéríteni a tulajdonos részére.

A Vendégház teljes területére könnyen gyulladó, lobbanékony, kellemetlen szagú vagy életveszélyt okozó vagy személyi sérülést okozó anyagot, eszközt bevinni tilos!

Étkezés kizárólag az arra kialakított étkezőben, konyhában és a fedett teraszon megengedett, az apartmanokban kérjük mellőzzék az ételek fogyasztását.

A tulajdonos biztosít minden megszálló Vendég részére nagy méretű törölközőt, kéztörlőt, szauna törölközőt, valamint megfelelő számú ágynemű garnitúrát (lepedőt, paplan, nagypárna és kispárna huzatot).

Kérjük ezeket az apartmanból, a törölközők kivételével, ne vigyék ki, illetve strandolásra ne használják.

A Vendégház az érkezés napján a Vendégek és az éjszakák számához képest megfelelő mennyiségű WC papírt, folyékonyt szappant biztosít. Ezen felül a tisztálkodó szereket és tisztítószereket nem biztosít.

Az apartmanban elhelyezett légkondicionáló berendezés használata kizárólag zárt ablakok és ajtók mellett megengedett az apartmanban való tartózkodás alatt.

A Vendég távolléte alatt az apartmanban a tulajdonos csak kivételes, indokolt esetben léphet be, óvintézkedés vagy biztonsági intézkedés, illetve személy- és vagyonvédelem céljából, vagy egy esetleges anyagi kár elkerülése érdekében, továbbá bármilyen anyagi kárral való veszély fenyegetése esetén.

Két gépjármű elhelyezésére van lehetőség a zárt, fedett, automata rendszerrel nyitható garázsban.

A grillező kizárólag előzetes engedéllyel, szolgáltatási díj ellenében használható. A csomag tartalma és ára a honlapon megtekinthető. Kérjük este 10 után a grillező területét már ne használjátok és gondoskodjatok a helyszín takarításáról, rendbe tételéről és tűz teljes eloltásáról.

Bármilyen oknál fogva idő előtti szálláshely elhagyás miatt keletkezett többletköltség a Vendéget terheli.

A Vendégek Vendégházban felejtett értéktárgyai, pénze, egyéb dolgai kapcsán a Vendégház felelősségét kizárja, utánküldési kötelezettség nem terheli. A Vendégház a talált tárgyakat 30 napig őrzi, a tulajdonosnak tulajdonjogának igazolása esetén kiadja.

Amennyiben bármely Vendég vagy a Vendégház területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a Vendégház üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a Vendégház fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje.

Amennyiben olyan kormányzati intézkedések és általános magatartást előíró rendelkezések lépnek hatályban az apartman elfoglalását követően, amely befolyásolja jelen házirend alkalmazását, jelen házirendet az említett rendelkezésekkel együtt, illetve ezekben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

Tűz vagy bármilyen egészségügyi veszélyhelyzet esetén általános segélyhívó: 112


-------------------------------------


Medence / jakuzzi / szauna használat


A medencét, illetve a szaunát minden Vendég kizárólag saját felelősségére használhatja. A medence mélysége 1,5 méter. A medencét és szaunát 14. év alatti gyermek kizárólag felnőtt közvetlen és állandó felügyelete mellett használhatja. A medencét és szaunát kizárólag egészségesen szabad igénybe venni, fertőző beteg vagy fertőzés gyanúja esetén azokat tilos igénybe venni.

A medencét hőszivattyús rendszerrel fűtjük és hűtjük (28 °C), mely a beállított hőmérsékleten tartja a vizet. A medencéhez tartozó takaró-és szolárfólia fedést használaton kívül szükséges ráhúzni a medencére a hőveszteség, valamint a szennyeződések vízbe kerülésének megakadályozása érdekében.

A jakuzzi felmelegítése 6-7 órát vesz igénybe, elérhető hő maximális hőmérséklet: 36-37 °C. Egyeztetett időpontra fűtjük fel. Ha már látjátok az érkezés idejét, vagy, hogy mikor mikor szeretnék igénybe venni, jelezzétek és úgy időzítünk.

Csak az üzemi vízszintig (skimmer) feltöltött és folyamatos túlfolyással működő medencét szabad használni.

• A medencébe a vendégeink testi épségének a biztonsága érdekében fejest ugrani tilos!

• A medence szolgáltatásait igénybe vevő személyek egészségének és testi épségének védelme érdekében a medencét nem használhatja az ittas, kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy.

• 6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe a medencét. • A medence használata előtt kötelező az ott elhelyezett kültéri tusoló használata, mely hideg-meleg vizes solar rendszerű.

• A medencében szappant és más kozmetikai terméket használni tilos. A medencében ételt, italt fogyasztani tilos.

• A medencében bármely szennyező anyagot bevinni tilos.

• A medence területén tilos a dohányozás.

• A medence területén ételhulladékot, papírt, szemetet csak a hulladékgyűjtő edényekbe szabad dobni.

• A medence területére üvegpoharat, törékeny tárgyakat bevinni tilos. Inkább használjátok a műanyag poharakat. Amennyiben üveg, szilánk, bármilyen olyan tárgy kerül a medencébe, melynek következtében serülés lehet, balesetveszélyessé válik és emiatt tisztítás, leengedés és újratöltés szükséges, ennek költségét a Vendég felé továbbszámlázzuk.

• Amennyiben a medence vizét a nem szabályszerű használat miatt (pl. beleömlött ital, belehullott étel, túl sok egyszerre használó személy, szennyezett, homokos ruházattal való fürdőzés, naptej használata…stb) cserélni kell, úgy annak költségét a Vendégeknek meg kell téríteniük.

• Amennyiben a fentiek szerint vízcsere szükséges és emiatt meghiúsul a következő vendég fogadása, akkor ezekre az éjszakákra eső díjat is a károkozó személy részére számlázzuk. A Vendég köteles a vízcserével kapcsolatos költségeket megtéríteni, amelynek összege hozzávetőlegesen a jakuzzi esetében 150.000 Ft, a nagymedence esetében 350.000 Ft. Pontos összeget a munka végeztével tudunk mondani és erről a számlát bemutatni.

• A fürdőruha használata gyermekek részére is kötelező.

• Zivatarban fürödni tilos.

• A jakuzzi nem fürdésre, hanem lazításra , masszázsra való. Használat előtt az alapos tusolás kötelező, ezzel is csökkentve az idegen anyagok, egyéb szennyeződések bekerülését a medence vízterébe.

• A jakuzziban egyszerre maximum 4 fő tartózkodhat biztosítva ezzel a víz minőségének megőrzését.

• A vízből a lebegő érzékelőt kivenni TILOS, mindig a vízben kell tartani, különben az eszköz meghibásodik!

• Gyerekek csak felnőttek gondos felügyelete mellett használják a medencét! Gyermekek ne használják a medencét, ha a vízhőmérséklet meghaladja a 37 ̊C-ot!

• Mivel a hosszas fürdőzés 37 C°-ot meghaladó hőmérsékletű vízben káros lehet az egészségre, javasoljuk, hogy a kisgyerekek és a meleg vízre érzékenyek, alacsonyabb hőmérsékleten és rövidebb ideig használják a medencét!

• Ne hagyják, hogy a gyermek víz alá merítse a fejét!

• Ne használja a medencét, ha a testrészek és a haj beszívását megakadályozó védőelemek el vannak távolítva! Ne üljön a vízszűrő nyílása elé vagy fölé, mivel ez gátolhatja víz keringetését és személyi sérülést okozhat.

• Ha a medence használaton kívül van, a biztonsági thermo tető mindig legyen felszerelve és lezárva!

• Terhes nők, gyógykezelés alatt álló vagy keringési panaszokkal rendelkező személyek kérjék orvos tanácsát a medence használatba vétele előtt!

• Ne használjon, elektromos berendezéseket (mint például lámpa, hajszárító, rádió, televízió) a medence 1,5 méteres körzetében (ez alól kivételt képeznek a 12 voltos, vagy annál alacsonyabb feszültséget használó készülékek)

• Ezt a készüléket nem szánták csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességű, illetve tapasztalattal vagy ismerettel nem rendelkező személyek általi használatra (beleértve a gyermekeket is), kivéve, ha egy olyan személy felügyeli, vagy tájékoztatja őket a készülék használatát illetően, aki egyben felelős a biztonságukért!

• Az eszméletvesztés és esetleges fulladás elkerülése végett ne használjon kábítószert és ne igyon alkoholt fürdőzés előtt és közben!

• A medence és a jakuzzi használata előtt a zuhanyzás KÖTELEZŐ. A medencék vizének szennyezése esetén a Bérlő Amennyiben a medencék vizének szennyezése miatt a következő napon nem lehet a házat bérbeadni, a kieső bérleti díj összege a Bérlőt terheli.

• Amennyiben a szauna, medence és jakuzzi használata után a szokásos takarításon túlmenően fertőtlenítő, vagy speciális takarításra van szükség, annak a díját a Vendég köteles megtéríteni.


Ne feledjétek, a HÁZ most a Tiétek, vigyázzatok rá ennek megfelelően!

Köszönjük a megértést és együttműködést!


Mogyoród, 2023. 06. 16.